eaonline.dk

eaonline.dk

Om eaonline.dk

eaonline.dk viser kreationer indenfor hækling, strik, syning og andet håndarbejde. Forhåbentlig til masser af inspiration.

En frisk skildpadde

Hæklede TøjdyrPosted by Eaonline 27 Oct, 2018 10:25
Denne skildpadde er hæklet helt efter mit eget hoved i 2010. Og jeg synes, at den blev rigtig frisk at se på.
Først startede jeg med skjoldet på nål 3, og bagefter undersiden af skjoldet. Og så blev det halen samt hovedet.
Jeg hæklede de 2 skolde sammen, imens jeg hæklede halen fast. Ved hovedet hæklede jeg først undersiden af halsen på det nederste skjold, og bagefter hæklede jeg oversiden af halsen på det øverste skjold.
Her ses en næsten færdig skildpadde med 2 forben, de 2 lidt længere bagben og de 2 glade øjne.
Så er her lige et billede af skildpadden, mens den ligger på hovedet.
Og her bliver de første trin taget:-)


En hæklet liggende elefant

Hæklede TøjdyrPosted by Ea Quitzau 21 Oct, 2018 22:02
Denne elefant hæklede jeg i 2008.


Den er 46 cm lang og 19 cm bred. Den er hæklet efter en opskrift, som jeg modtog fra Helle Unger på forummet Rokken. Jeg ved ikke hvem der rigtig er forfatter til den.


Jeg brugte nål nr 2.5, og almindelig bomuldsgarn. De 3 farver jeg valgte er lyseblå, lysegrøn og råhvid.


Den er hæklet i fastmasker, hvor der er 4 rækker af hver farve. Undtagen på snablen, hvor farverne er 2 rækker bredde. Først hæklede jeg kroppen, startende fra halen og frem mod halsen. Derefter hæklede jeg hovedet og den lange snabel. Og til sidst de 4 ben og 2 ører. Efterfølgende blev sølle delene syet sammen.


Øjnene lavede jeg som franske knuder.En hæklet elefant

Hæklede TøjdyrPosted by Ea Quitzau 04 Jun, 2018 22:26
Denne lille elefant har jeg lavet til min nevø i barselsgave i 2008.
Elefanten er hæklet efter en opskrift, som MetteG fra forummet Rokken har modificeret. Den originale opskrift stammer fra hæftet "Strik til de små" nr 8, fra Løvegarn. Jeg har brugt hæklenål nr 2,5, og bomuldsgarn fra Løve Soft 8/4, hvor 50g = 165 m. De tre farver jeg valgte er lyseblå, lysegrøn og råhvid, hvor jeg har brugt omkring halvdelen af hver farve.
Elefanten er hæklet i lutter fastmasker, hvor der hækles 2 rækker af hver farve. Først blev 4 ben hæklet, som derefter blev hæklet sammen så der kom en krop. Den blev fyldt med pladevat ligesom hovedet, som blev hæklet for sig selv. Jeg valgte at hækle ørerne i hver sin farve, da jeg ikke kunne bestemme mig for om det skulle være grønne eller blå ører. Men jeg synes nu, at det kun gør elefanten mere charmerende. Øjnene er franske kunder, og halen er hæklet af luftmasker med en fastmaske kant.